Makówki Śląskie tradycyjny wigilijny śląski deser

Witom Wos kochani i zapraszam na pyszny,tradycyjny Slaski Deser Wigilijny MAKÓWKI.

Deser dla smakoszy maku,bakali.Zycze wszystkim Spokojnych,Wesolych,Swiat!


Składniki:

1 litr mleka ok.pół kostki masła 300g mielonego maku 3 bułki duze,zwykle 120g rodzynek 120g migdałów z wiórkami kokosowymi 3 łyżki miodu olejek migdałowy cukier do smaku cukier waniliowy

Przygotownie:

Gotujemy mleko z maslem.Nastepnie dodajemy mak,mieszamy dodajemy rodzynki,migdaly ,kokosowe wiórki.Nastepnie dodajemy pokrojone w kostke bulki,bulki zwykle,duze.Zagotowac,zmniejszyc palnik,dodac miód ,cukier do smaku ,olejek migdalowy.Dobrze mieszamy i zostawiamy pod przykrywka.Zostawic przez noc w lodówce do wychlodzenia i zeby sie skladniki przegryzly.Podaje sie na zimno.





https://www.facebook.com/klaudia.suslik.5/

Zapraszam na filmik w którym jest wszystko pokazane krok po kroku oraz do Subskrybcji mojego kanalu-serdecznie dziekuje!



Komentarze

Popularne posty