Makówki Śląskie tradycyjny wigilijny śląski deser
Witom Wos kochani i zapraszam na pyszny,tradycyjny Slaski Deser Wigilijny MAKÓWKI.
Deser dla smakoszy maku,bakali.Zycze wszystkim Spokojnych,Wesolych,Swiat!
Składniki:
1 litr mleka ok.pół kostki masła 300g mielonego maku 3 bułki duze,zwykle 120g rodzynek 120g migdałów z wiórkami kokosowymi 3 łyżki miodu olejek migdałowy cukier do smaku cukier waniliowyPrzygotownie:
Gotujemy mleko z maslem.Nastepnie dodajemy mak,mieszamy dodajemy rodzynki,migdaly ,kokosowe wiórki.Nastepnie dodajemy pokrojone w kostke bulki,bulki zwykle,duze.Zagotowac,zmniejszyc palnik,dodac miód ,cukier do smaku ,olejek migdalowy.Dobrze mieszamy i zostawiamy pod przykrywka.Zostawic przez noc w lodówce do wychlodzenia i zeby sie skladniki przegryzly.Podaje sie na zimno.
https://www.facebook.com/klaudia.suslik.5/
Zapraszam na filmik w którym jest wszystko pokazane krok po kroku oraz do Subskrybcji mojego kanalu-serdecznie dziekuje!
Komentarze
Prześlij komentarz