Idealna Beza Pavlova jak zrobić?

Witom kochani !Zapraszom na pyszno beza Pavlova!Beza nie jest trudna w wykonaniu,zachecam wszystkich do pieczenia!SMACZNEGO!

Składniki: średnica 21 cm

6 białek o temp.pokojowej 300g cukru 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego Na krem: 300-400ml śmietany kremówki schłodzone usztywniacz do śmietany ulubione owoce,mięta Piekarnik rozgrzać do 150 °C góra /dół po włożeniu bezy temperaturę zmniejszyć do 100°C suszyć przez 2 godz.i zostawić przez noc w zamkniętym piekarniku.

Przygotowanie:

Starannie oddzielone bialka od zóltek w temperaturze pokojowej dajemy do misy miksera i ubijamy do lekkiego spienienia.Nastepnie stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na najwyzszych obrotach az masa bedzie sztywna a miedzy palcami nie bedziemy juz wyczuwac cukru.Piekarnik nastawiamy na góra/dól 150 stopni.Na papierze do pieczenia rysujemy okrag o srednicy 21-25 cm,przewracamy papier na lewa strone i dajemy na blaszke.Gdy nasza masa jest juz sztywna i lsniaca to dodajemy make ziemniaczana i sok z cytryny i wszystko laczymy. Przekladamy ja na blaszke i formujemy beze,robiac w srodku wglebienie.Beze dajemy do piekarnika odrazu zmniejszajac temperature do 100 stopni i suszymy przez 2 godz.Nastepnie wylanczamy piekarnik i pozostawiamy przez noc nie otwierajac drzwiczek.Do bezy przygotujemy krem,ja ubilam 400 ml smietany kremówki bez cukru ,z dodatkiem usztywniacza do smietany.Do dekoracji uzylam owoców ,jezyn wedle uznania.SMACZNEGO! Wiecej informacji znajdziecie na filmiku.



                                Kochani zapraszam na filmik,w którym jest wszystko pokazane krok po kroku oraz do Subskrybcji mojego kanalu,serdecznie dziekuje!








Komentarze

Popularne posty