Biszkopt do tortu kakaowy stabilny który nie opada

 Witom Wos kochani ,dzisiaj mam dla Was biszkopt kakaowy,stabilny który nie opada.Po wyciągnięciu z piekarnika zostawiam biszkopt  krótko do wystygniecia i od razu mozna z niego zrobic ciasto czy tort.


Składniki: Tortownica 20-24 cm 5 jajek 160g cukru + cukier waniliowy 120g mąki pszennej 35g gorzkiego kakao 50g skrobi np.ziemniaczanej

Przygotowanie:

Do misy miksera wbijamy jajka i na najwyzszych obrotach dodajac stopniowo cukier ubijamy przez 10 min.
Mąkę,kakao i skrobie przesiewamy przez sitko.
Piekarnik włączamy na 160 stopni góra/dól.
Do dobrze ubitych jajek dodajemy przesiana mąkę,kakao i skrobie ,za pomoca szpatulki energicznymi ruchami wszystko razem łączymy ,jednak mieszamy nie za dlugo,zeby masa zostala jeszcze dobrze napowietrzona.
Do formy o srednicy 20-24 cm wlewamy ciasto i pieczemy ok.40 min.
Po wyciagnieciu z piekarnika ciasto zostawic do wystygniecia .SMACZNEGO!!!




Kochani zapraszam na filmik,w którym jest wszystko pokazane krok po kroku oraz do Subskrybcji mojego kanalu,serdecznie dziekuje!
                                                👇👇👇👇👇



Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty