Spód do tortu idealny
Spód do tortu który nie opada.Jest stabilny i wilgotny .Bardzo czesto uzywam tego typu spodu do tortu lub ciastek.Zapraszam do pieczenia i zycze juz SMACZNEGO!!!
Średnica tortownicy 23-26cm Składniki: 5 jajek 220g cukru Waniliowy ekstrakt 220ml oleju 220ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 300g mąki
Przygotowanie:
Jajka,cukier i cukier waniliowy ubijamy na puszysta,biala mase.Dodajemy olej i mleko i mieszamy dalej.
Dodajemy przesiana make z pr.do pieczenia.Mieszamy krótko ,tylko do polaczenia skladników.
Wlewamy do formy wylozonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku 175-180 stopni góra/dól przez ok.50 min.
Po upieczeniu zostawic do ostygniecia.Wyciadnac z formy i odwrócic na góry nogami na blaszcze i pozostawic do calkowitego wystygniecia,wtedy mamy dwie proste powierzchnie:góra i dól.
Zapraszam na Facebook: https://www.facebook.com/klaudia.suslik.5/
Zapraszam na filmik w którym jest wszystko pokazane krok po kroku oraz do Subskrybcji mojego kanalu,serdecznie dziekuje!
Komentarze
Prześlij komentarz