Chrupiące Placki Ziemniaczane z bułką tartą
Wito Wos kochani i zapraszom na pyszne placki ziemniaczane z bułką tartą zamiast maki.Kto nie lubi placków?No chyba nie ma takiej osoby,zapraszom na mój przepis.SMACZNEGO!!!
Składniki na ok.14 sztuk: 1 kg obranych ziemniaków 1 duża cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól Olej do smażenia
Przygotowanie:
Ziemniaki scieramy na tarce o grubych i malych oczkach.Zostawiamy na 10 min.na sitku.
Nastepnie scieramy cebule,laczymy z ziemniakami dodajemy sól,jajko i bulke tarta.Wymieszac do polaczenia skladników.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Na goracy olej wrzucamy porcjami placki i smazymy z obu stron na zlocisty kolor.Ukladamy na talerzu z papierem kuchennym ,zeby odsaczyc nadmiar oleju.
Mozna podac z sosem grzybowym,cukrem ,smietana po prostu kto co lubi!SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz