Krem bita śmietana z serkiem mascarpone

 Klasyczny krem do przekladania np.tortu.Jest bardzo prosto i szybko do przygotowania,tutaj dowiesz sie jak przygotowac taki krem.Bardzo dobrze laczy sie z barwnikiem spozywczym,dzieki czemu mozemy uzyskac dany kolor.


Składniki 1:1 200g serka mascarpone 200ml śmietany kremówki 30% cukier puder według uznania Można dodać sok z cytryny,waniliowy ekstrakt lub barwnik spozywczy.


Przygotowanie :

Smietanka i serek musza byc dobrze schlodzone ,przynajmniej przez noc w lodówce.
Ubijamy smietane,dodajemy cukier puder (wedlug uznania)dodajemy porcjami serek i ubijamy dalej.W tym czasie mozemy dodac przesiane kakao ,jezeli chcemy np.krem czekoladowy lub jakis aromat czy barwnik spozywczy.Krem jest bezposrednio po ubiciu do przelozenia np.tortu.

Zapraszam na mój Facbook : https://www.facebook.com/klaudia.suslik.5/
Zapraszam na filmik w którym jest wszystko pokazane krok po kroku oraz do Subskrybcji mojego kanalu,serdecznie dziekuje!




Komentarze

Popularne posty