Krem bita śmietana z serkiem mascarpone
Klasyczny krem do przekladania np.tortu.Jest bardzo prosto i szybko do przygotowania,tutaj dowiesz sie jak przygotowac taki krem.Bardzo dobrze laczy sie z barwnikiem spozywczym,dzieki czemu mozemy uzyskac dany kolor.
Składniki 1:1 200g serka mascarpone 200ml śmietany kremówki 30% cukier puder według uznania Można dodać sok z cytryny,waniliowy ekstrakt lub barwnik spozywczy.
Przygotowanie :
Smietanka i serek musza byc dobrze schlodzone ,przynajmniej przez noc w lodówce.
Ubijamy smietane,dodajemy cukier puder (wedlug uznania)dodajemy porcjami serek i ubijamy dalej.W tym czasie mozemy dodac przesiane kakao ,jezeli chcemy np.krem czekoladowy lub jakis aromat czy barwnik spozywczy.Krem jest bezposrednio po ubiciu do przelozenia np.tortu.
Komentarze
Prześlij komentarz